Viminacium Adventure
+381 65 222 0144
Zakažite vašu avanturu...

Preko 50
aktivnosti

Posetite naše
društvene mreže

česta pitanja
Avantura, edukacija, zabava, rekreacija!

Često postavljana pitanja

Deo za mlade kampere

Verovatno imaš milion pitanja o letnjem kampu “Viminacium Avantura”. Ima mnogo toga da se nauči. Nadamo se da će ti ova pitanja i odgovori pomoći da se pripremiš.

Tokom dana svi učestvuju u predviđenim aktivnostima. Jutro započinjemo na poligonu legionara, a već popodne sa ekipom iskopavaš artefakte na pravom arheološkom lokalitetu. Imamo preko 30 različitih aktivnosti tako da je svaki dan nova prilika da naučiš nešto novo i zabaviš se kao nikad do sad.
Večernje aktivnosti su rezervisane za zabavu, od logorske vatre i večere, koju spremamo sami, pa sve do plesa i igrica na otvorenom. Sjajan način da završimo dan. Svako veče, kroz posebnu ceremoniju biramo legionara i legionarku dana. To je najveće priznanje koje možete zaslužiti u letnjem zabavno-edukativnom kampu “Viminacium Avantura”.
Tri kreveta na sprat raspoređeni su tako da prava kamperska zabava može da počne. Imaćeš mesta za svoje stvari o kojima ćeš se samostalno brinuti tokom boravka u kampu, a starešina barake će se svakodnevno starati o tome da sve to držiš pod kontrolom, uredno i čisto.
Tvoji instruktori su uglavnom studenti, vrlo zabavni i uzbudljivi mladi ljudi koji imaju želju da provedu leto u kampu, spremni za nove avanture i izazove koje “Viminacium Avantura” stavlja pred sve nas.
U “Viminacium Avanturi” svi radimo zajedno. Mi tražimo od naših mladih legionara da izvrše određene zadatke kako bi u kampu sve funkcionisalo i teklo glatko. Ovi zadaci uključuju pospremanje za sobom posle jela u trpezariji, čišćenje i sređivanje svojih stvari za dnevnu inspekciju, te učešće u svim predviđenim aktivnostima, kao i poštovanje svih pravila koje imamo ovde u kampu.
Hrana je raznolika i svaki dan osmišljena tako da mladi legionari imaju snage i energije za sve aktivnosti koje ih čekaju u jednom danu. Uvek imamo sveže salate, voće, peciva i kolače. A, ako ti se baš ništa ne sviđa od onoga što imamo na „legionarskoj traci“, uvek imamo čokoladni krem i marmeladu, za svaki slučaj.
Ako imaš problem bilo koje vrste, moći ćeš da se obratiš starešini barake i/ili da razgovaraš sa nekim od instruktora. Svi oni su obučeni da se suočavaju sa komplikovanim situacijama i tu su zato što žele da ti pomognu. Ako se ne osećaš komotno da pričaš sa instruktorom ili starešinom barake, uvek možeš da se obratiš svom nastavniku, ako je u kampu, ili direktoru kampa. I, nemoj da se ustručavaš da zatražiš pomoć, jer ako ne znamo da se boriš sa nekim problemom, nećemo moći ni da ti pomognemo da ga rešiš.
U prvoj sezoni kampa, svi naši mladi legionari će imati aktivnosti iz programa koji je unapred pripremljen. Ali, ne brinite, ozbiljno smo se trudili da budemo zabavni, interesantni i uzbudljivi, u svim elementima.
Sve aktivnosti su osmišljene da u njima mogu da učestvuju svi mladi legionari, od 10 do 17 godina, ali ćeš u većini aktivnosti učestvovati isključivo sa svojim vršnjacima.
U letnjem zabavno-edukativnom kampu “Viminacium Avantura” nisu dozvoljeni elektronski uređaji (tablet, kompjuter, video igrice, Kindle, digitalne kamere, itd.), novac, hrana ili druge stvari koje nisu bezbedne (predmeti koji su opasni kao npr. džepni nožići, baklje i druga pirotehnička sredstva koja nose bezbednosni rizik). Izuzetak smo napravili tako što dozvoljavamo da poneseš lični muzički sistem (npr. mp3 plejeri ili uređaj bez ekrana za projekciju video sadržaja). Ali, treba da imaš na umu da nismo odgovorni za gubitak, oštećenje ili krađu elektronskih uređaja. Takođe, možeš poneti svoj mobilni telefon, koji ćeš koristiti isključivo za komunikaciju sa roditeljima i to u terminima predviđenim za razgovore, kako ne bismo narušavali rad u kampu tokom dana.
Legionarske barake i sobe grupišemo prema polu i uzrastu mladih legionara. Možeš tražiti da imaš jednog drugara u sobi i mi ćemo dati sve od sebe da izađemo u susret tvojoj želji. No, ako je tvoj drugar/drugarica neko ko je stariji dve ili tri godine od tebe, nećemo moći da vas smestimo zajedno, jer je u tom slučaju razlika u godinama prevelika. No, ako je drugar/drugarica istih godina kao i ti, i oboje želite da budete zajedno, potrudićemo se da vam ispunimo želju.

Pitanja roditelja

ZDRAVLJE I BEZBEDNOST

U kampu imamo na raspolaganju dvasetčetvoročasovnu zdravstvenu zaštitu, dežurnog lekara, medicinsku sestru i vozilo. Dakle, uvek je neko tu da se pobrine za modrice, ogrebotine ili bilo šta drugo što zahteva medicinsku negu. U svakom slučaju, u pitanju su obučeni profesionalci i oni obezbeđuju maksimalan nivo brige o vašoj deci, kao što se očekuje od svih ovde u letnjem zabavno-edukativnom kampu “Viminacium Avantura”.
“Viminacium Avantura” podiže standarde kada je u pitanju tinejdžerski turizam. Naši instruktori i starešine baraka su posebno obučeni i pripremljeni za ovaj poziv. Trening koji obavezno prolaze ovi mladi profesionalci, zalazi duboko u mnoge aspekte fizičke, ali i emotivne bezbednosti dece. Svaki instruktor i starešina je prošao procenu naših psihologa i obučen je da radi sa decom u svim uslovima koje nameće život u letnjem zabavno-edukativnom kampu.
U potpunosti razumemo brigu roditelja koji imaju decu koja mesečare u kampu. Naši instruktori i starešine baraka su uvek na obaveznim dežurstvima i trenirani su da se nose sa ovakvim situacijama na najbolji mogući način. Ako vaše dete mesečari vrlo često i ako zahtevate da bude na nižem krevetu, to ćemo vam svakako obezbediti. Samo nas na vreme obavestite o svemu.
Ako vaše dete ima bilo koju alergiju, na bilo koju hranu, molimo vas da to naznačite u prijavnom formularu, ili pozovite našu upravnu kancelariju da nas obavestite, ako ste kojim slučajem zaboravili. Imamo sve opcije za ishranu i sa zadovoljstvom ćemo odgovoriti na potrebe vaše dece. Nije nam problem da jelovnik prilagodimo različitim režimima ishrane.
Bezbednost i zdravlje dece su naši prioriteti. Potrebno je da nas obavestite o kakvoj alergiji je reč. Molimo vas da ovakve detalje unesete u prijavni formular. Budite što specifičniji i detaljniji po pitanju informacija, kako biste nam omogućili da se adekvatno pripremimo i ulepšamo boravak vašem detetu u letnjem zabavno-edukativnom kampu.
Ukoliko dete prima redovnu terapiju, roditelji su u obavezi da informišu lekarsku službu o vrsti terapije, lekovima i doziranju istih. Lekovi se nikada ne čuvaju u spavaonicama. Mladi legionari će svakog dana imati vremena da se prijave našoj medicinskoj službi, kako bi na vreme uzeli terapiju. Molimo vas samo da imate na umu da letnji kamp nije vreme ni mesto za eksperimentisanje sa novim lekovima ili sa “pauzom” u uzimanju lekova. Primenom rutinske terapije lekovima osiguravamo zdravlje i bezbedan boravak vaše dece u “Viminacium Avanturi”.

KOMUNIKACIJA

Možete pozvati dete svakog dana, u periodu posle ručka, kada je vreme za odmor. S obzirom na to da je jedan od naših glavih ciljeva osamostaljenje i nezavisnost, bilo bi idealno kada bi mladi legionari mogli da se naviknu na boravak u kampu bez vaše pomoći, bar prva četiri dana. Naravno, ukoliko vaše dete bude osetilo potrebu da razgovora sa vama, nećemo ga sprečavati u tome. Moći će da vas kontaktira u tačno predviđeno vreme za razgovor sa roditeljima. Mobilni telefoni dece neće biti kod njih, kako bismo obezbedili neometan rad u radionicama kampa. Mobilni telefoni biće smešteni na sigurnom i nalaziće se pod nadzorom.
Bićete u mogućnosti da pristupite našem serveru putem specijalnog pristupa, uz šifru koju ćemo vam dodeliti. Na ovim stranicama ćete moći da pristupite slikama i člancima o tome što se događa u kampu, svakoga dana.
U kontaktu smo tokom celog boravka vašeg deteta u kampu. U slučaju da postoji bilo kakav problem, kontaktiraćemo vas istog trenutka. Naše starešine baraka i instruktori brinu o svakom detetu. Mi se ovde ne bavimo programom i aktivnostima, bavimo se decom. Njihovo zadovoljstvo i sreća su prioritet za sve nas.
Slanje paketa nije dozvoljeno, ali izuzetak ćemo napraviti ukoliko je u pitanju rođendanski paket. Rođendan je samo jednom godišnje i mnoga deca će biti oduševljena da ga proslave u kampu. Rođendanski paketi treba da budu posebno obeleženi i mi ćemo ih isporučiti tog važnog dana. Na kraju krajeva, ako je vaš mladi legionar/legionarka ipak zaboravio/la nešto bez čega u kampu ne može (od obuće ili odeće), pozovite nas i mi ćemo pomoći da te stvari stignu do njih.

Upravu kampa možete dobiti na broj telefona: +381 64 8151 783

PRIPREME ZA KAMP

Elektronski uređaji nisu dozvoljeni. Imajući u vidu da prosečan tinejdžer u Srbiji koristi neki od elektronih uređaja više od 20 sati nedeljno, verujemo da je “Viminacium Avantura” pravo mesto gde ćemo našim mladim legionarima, tokom sedam dana, pružiti veću zabavu i nezaboravnu avanturu. Ovakva politika omogućava deci i mladima sve prednosti okruženja bez tehnologije. Vraćamo se vremeplovom 2.000 godina unazad, u mesto gde su mladi legionari i starešine bili u potpunosti upućeni jedni na druge, mesto gde zaista stvaramo prijateljstva za ceo život.

Kompromisno smo dozvolili upotrebu mobilnih telefona isključivo u kratkom periodu odmora, tokom sat vremena nakon ručka, kada će mladi legionari imati priliku da razgovaraju sa roditeljima, pošalju po neku sliku i poruku prijateljima. Ostali deo dana, mobilni telefoni su na sigurnom, u specijalno predviđenim mestima za njih.
Ukoliko naši mladi legionari u kamp stižu preko svojih škola, sportskih klubova, ili drugih organizacija, u pratnji svojih nastavnika, profesora, trenera, imaće obezbeđen prevoz do letnjeg kampa. U ostalim slučajevima, roditelji dovoze svoju decu direktno u kamp sopstvenim automobilima.
Pogledajte našu preporučenu listu za pakovanje ovde
Mlade legionare smeštamo u spavaonice, na osnovu više precizno definisanih faktora. Naš je cilj da kreiramo jednu dinamičnu spavaonicu, koju čine kamperi iz različitih krajeva Srbije i sveta, sa raznovrsnim veštinama i iskustvima. Trudimo se da spavaonice popunimo decom približno istog uzrasta, tako da budu na istom nivou zrelosti, kako emotivne, tako i fizičke. Ako dva drugara ili drugarice, koji su zajedno došli u kamp, traže da budu zajedno u spavaonici, potrudićemo se da takvom zahtevu obavezno izađemo u susret.

ŠTA JE UKLJUČENO U CENU KAMPA?

Dodatnih troškova nema. U ovom trenutku sve aktivnosti su već predviđene programom, a fakultativne aktivnosti su moguće, kao i izleti, ali isključivo za grupe koje unapred najave ove aktivnosti za svoje polaznike. Možete nas uvek pozvati i raspitati se o ovim dopunskim aktivnostima.
Slike, članci i dodatni sadržaji biće dostupni na veb sajtu sve vreme dok je vaše dete u kampu – gotovo, kao da ste sa njim sve vreme. Ispunjavamo čak i specijalne želje roditelja, ukoliko ima potrebe – poslaćemo vam fotografiju ekipe iz spavaonice (10x15cm) i portret fotografiju vašeg mladog legionara.
U slučaju otkazivanja, primenjivaće se politika turističke agencije preko koje šaljete vaše dete. No, u slučaju da dolazite direktno, onda to izgleda ovako:

Depozit se ne refundira nakon 1. februara.

91 ili više dana pre dolaska u kamp: 75% iznosa (minus depozit) će biti refundirano.

61-90 dana pre dolaska u kamp: 50% iznosa (minus depozit) će biti refundirano.

31-60 dana pre dolaska u kamp: 25% iznosa (minus depozit) će biti refundirano.

Manje od 30 dana pre dolaska u kamp nismo u mogućnosti da refundiramo sredstva.

Depozit od 50 EUR (u dinarskoj protivvrednosti) je u potpunosti moguće refundirati do 1. novembra, a polovina iznosa do 1. februrara. Depozit se ne može prenositi na treće lice. Za sve kasnije dolaske ili ranije odlaske nije moguće odobriti popust.
Vaše dete može poneti džeparac, a jedino mesto gde ga može potrošiti je u našoj suvenirnici, ukoliko želi nečim da obraduje roditelje ili prijatelje, od replika predmeta nađenih u arheološkom parku Viminacium, preko cool majica i bedževa do zanimljive literature i udžbenika.
Svaki mladi legionar dobija set opreme. Jednu majicu, narukvicu koju nosi tokom celog trajanja kampa, maramu u bojama barake u kojoj spava, kao i šešir, koji će ga sačuvati od jakog Sunca. Mladi legionari se u ovim majicama uglavnom slikaju, za posebne prilike!
Posteljina i peškiri se menjaju jednom u toku smene, na polovini boravka u kampu. Mladi legionari su dužni da samostalno nameste i zategnu čistu posteljinu. S obzirom da je Viminacium Avantura sedmodnevni kamp, verujemo da svaki mladi legionar može poneti dovoljno garderobe da ne mora ništa da pere tokom boravka u kampu. No, ukoliko bude bilo potrebe, obezbedili smo i mogućnost pranja veša u kampu.

Smene 2019

 • Prva smena: 17.06. – 23.06.
 • Druga smena: 23.06. – 29.06.
 • Treća smena: 29.06. – 05.07.
 • Četvrta smena: 05.07. – 11.07.
 • Peta smena: 11.07. – 17.07.
 • Šesta smena: 17.07. – 23.07.
 • Sedma smena: 23.07. – 29.07.
 • Osma smena: 29.07. – 04.08.
 • Deveta smena: 04.08. – 10.08.
 • Deseta smena: 10.08. – 16.08.
 • Jedanaesta smena: 16.08. – 22.08.
 • Dvanaesta smena: 22.08. – 28.08.
Team Building paketi – Već od 32€
@viminaciumadventure
  Naši tinejdžeri konačno mogu da odahnu. Stvorili smo jedan uzbudljiv, kreativan i zabavan letnji kamp. Treba da udahneš duboko i zaroniš u arheološko carstvo. Viminacium avantura je nešto sasvim drugačije, tvoje najbolje leto do sada.  
Vladimir Đumić, koautor programa
  Da li si nekad maštao kako bi bilo da se vratiš u daleku prošlost i pokušaš da kratko živiš u duhu nekih davnih vremena? Bogata prošlost Rimskog carstva na području Viminacijuma daje ti takvu priliku - da se uživiš i da živiš na mestu gde je bilo Rimsko carstvo, onako kako su živeli legionari... Zvuči li kao zanimljiv izazov?   
Biljana Lajović, koautor programa

Viminacium Avantura   |   Sva prava zadržana